Ревю на Acer Aspire Switch 10 – в търсене на перфектния Windows 8.1 хибрид

Review-Acer-Aspire-Switch-10Преди около седмица ви представихме подробно докъде са стигнали Lenovo, в усилията си да създадат най-добрия хибрид между лаптоп и таблет. Става въпрос за Miix 2 (подробно ревю), който предложи висока производителност, добър екран, здрав корпус и приятен дизайн.

Заедно с положителните чувства обаче, изпитахме и едно малко разочарование, което може да изиграе решаваща роля при крайното решение на потребителите – тъй като таблетът не се захваща към докинг станцията си с панти, хибридът може да бъде използван под само един ъгъл (около 110 градуса), който не винаги е оптималният за най-удобна работа. Точно в този момент пък се появява Aspire Switch 10 – машина, чиято основна гордост са магнитните панти и техния здрав захват. Това обаче не е всичко – стерео високоговорителите са предно разположени, батерията обещава амбициозна издръжливост, а за мощността се грижи също толкова производителен чип – Intel Atom Z3745.

Победата над Miix 2 изглежда лесна, но дали крайният резултат ще е в тази посока и накрая на подробното ни ревю, ще разберете от следващите редове, в които ще изправим лице в лице двата сериозни конкурента.

Acer Aspire Switch 10 моделите можете да разгледате и закупите в онлайн магазина на Tablet.bg: http://tablet.bg/search?utf8=%E2%9C%93&q=Acer+Aspire+Switch+10

В комплекта

Кутията, в която Switch 10 идва, изглежда добре, но по-важна е вътрешността й, която предлага не само таблетното устройство и прилежащата му докинг станция, но и OTG преходник (за да можете да прикачвате пълноразмерни USB устройства), както и линцензионен код за Microsoft Office Home & Student 2013 пакета.

komplekt-1
komplekt-2

Зарядно устройство (ADP-18TB C), разбира се също е налице – накрайникът му не е MicroUSB, а цилиндричен, а мощността му е 18 вата. Зареждането на батерията от 0 до 100% се осъществява за 4 часа и 29 минути.

Zarejdane-Acer-Aspire-Switch-10

Дизайн и конструкция

Както вече споменахме, захватът на пантите е най-големият плюс на Aspire Switch 10. Всъщност това е и най-стабилната конструкция от подобен тип, която сме тествали досега. За задържане на таблета към докинг станцията се използват щипки и магнити, а пантите позволяват разтварянето на таблета до цели 150 градуса. При над 132 градуса обаче, тежестта на таблета накланя цялата конструкция наобратно и докингът не успява да задържи клавиатурата хоризонтално на равнината, върху която е поставена. Това се отнася за версията без твърд диск в докинга, тъй като разполагаме с нея, но вероятно версията с диск ще успее да се справи с проблема, до по-голям ъгъл. Всъщност въпросната модификация с HDD е точно тази, която се разпространява в България и поставя компютъра още по-близо до големите му “братовчеди”.

Ако извадите екрана и го поставите наобратно, получавате малко по-дебел но напълно функционален таблет, който можете да поставите легнал на масата и към който можете да свържете външно USB устройство. Режим “палатка” се осъществява по същия начин и благодарение на стегнатия захват е удобен за използване.

Клавиатурата на докинг станцията е с малко по-малки клавиши (14.2 мм х 13.2 мм), отколкото би била в пълноразмерен лаптоп, но с това се свиква сравнително лесно, а “Island Style” конструкцията ѝ до голяма степен разрешава евентуални проблеми с натискане на съседен бутон при писане. Тракпадът е с голям размер – 90 х 50 милиметра, а най-приятната новина е, че поддържа мултитъч жестове – основният конкурент на таблета, Miix 2 не може да се похвали с това.

Странични снимки с прикачена докинг станция

dock-side-1dock-side-2dock-side-3dock-side-4dock-side-5

Гърбът на Aspire Switch 10 е алуминиев и съвсем семпъл – единствено в горната му част е оставена пластмасова лента, чиято задача е да предостави на антените възможност за по-добър обхват, какъвто не биха могли да получат, ако бяха изцяло заобиколени от метал. В центъра стои “Acer” лого, а камери не са налични, което не считаме за особен минус, имайки предвид, че почти със сигурност в джоба ви стои смартфон, който може да заснема по-добри фотоси от 90% от таблетите на пазара.

Лицевата част, както вече разкрихме, е екипирана със стерео високоговорители, чието качество ще разгледаме по-нататък в ревюто.

front-back

Дебелината на самия таблет е с половин милиметър по-малка от тази на Miix 2 (9.3 мм срещу 9.8 мм), но когато добавим докинг станцията, общата дебелина (таблет+клавиатура) се увеличава до 21.9 милиметра или с 4 милиметра повече от съответната при Miix 2 (17.90 мм). При теглото ситуацията е същата – когато мерим само таблета, Aspire Switch (590 гр.) превъзхожда Miix (622 гр.) с 32 грама, но когато добавим докинга, общият резултат за Switch 10 e 1100 грама, а за Miix 2 – 1068 грама.

Отстрани таблетът е екипиран с аудио гнездо за тонколони / слушалки с микрофон, Mini HDMI, MicroUSB, MicroSD слот (скрит зад капаче), микрофон, както и стандартните бутони за включване/изключване и намаляване/увеличаване на звука.

Странични снимки

side-1side-2side-3side-4side-5

Дисплей и звук

Дисплеят на Acer Aspire Switch 10 има 10.1-инчов (25.65 см) HD мултисензорен IPS панел с WLED подсветка, модел LP101WH4-SLAB на LG. Останалите характеристики са: резолюция – 1366 х 768 пиксела, стъпката на пикселите – 0.1637 х 0.1637 мм, или 155 пиксела на инч, при съотношение на страните 16:9.

На микроскопската снимка се виждат размерите и подпикселите на матрицата.

MIcroscope-Acer Aspire Switch 10

Ъглите на видимост на Acer Aspire Switch 10, спрямо перпендикуляра към повърхнината на дисплея до намаляване на контраста 10:1, според техническите спецификации е 85° и в двете равнини. Предлагаме за сравнение, как изглежда изображението под ъгъл 45°.

Angles-Acer Aspire Switch 10

Измерената осреднена максимална яркост на екрана преди калибриране е 300 cd/m2, с по-значително отклонение долу вляво. Цветовата температура при бял екран и тази яркост има средно значение 6634К (почти съвпада с оптималната). След калибриране постигнатата цветова температура на бял екран точно съвпадна с D65 (6500К).

Luminance-Acer Aspire Switch 10
White-Point-Acer Aspire Switch 10

Трептене на подсветката

Дисплеят на Acer Aspire Switch 10 ще ви осигури комфорт при гледане, защото липсва грубата широчинно-импулсна модулация на светлината от подсветката за целия диапазон на яркост.

PWM-Acer Aspire Switch 10

Обхват на цветовото пространство (CIE)

Дисплеят на Acer Aspire Switch 10 покрива 66% от sRGB и 49% от Adobe RGB цветови пространства (CIE 1931). Непокритата област е голяма, липсват основно топли цветове. Използваните в Web цветове ще се виждат частично.

CIE-Acer Aspire Switch 10

Нашата оценка:

sRGB-Acer Aspire Switch 10

Гама-кривата изглежда така:

Gamma-Acer Aspire Switch 10

Цветопредаване

Acer Aspire Switch 10 има бюджетно ориентиран вид подсветка – WLED, излъчваща светлина с ясно очертан пик в синята част на спектъра, за която бихте могли да прочетете повече тук. Отклонението от цветовете DeltaE след калибриране е относително ниско и има стойност 2.64, която е много приемливо.

DeltaE-Acer Aspire Switch 10

Стойностите визуализираме, посредством дигитална цветна карта.

DisplayColor-Acer-Aspire-Switch-10

Вторият модел калибратор демонстрира даже малко по-добри резултати.

xRiteResult-Acer Aspire Switch 10

Report-Acer Aspire Switch 10

Нашата оценка:

Colour-Acer Aspire Switch 10

Изводи

Очаквахме повече от дисплея на Acer Aspire Switch 10, независимо от немалкото му положителни страни, в това число широките ъгли на виждане, достатъчно високата яркост, точната цветова температура и най-важното може би, липсата на вредни за зрението пулсации.

Звук

Амплитудно-честотната характеристика показва сравнително равномерно покрит честотен диапазон от 260 Hz до над 20 kHz при неравномерност от +/- 12 dB. Това е средното, или малко над средното ниво в момента.

Sound-Acer Aspire Switch 10

Батерия

Енергийният капацитет, с който батерията на Aspire Switch 10 разполага е 5700 mAh и според производителя, би трябвало да предостави на таблета 8-часова издръжливост, без да се споменава при какво натоварване.

Ние ще проведем собствените ни тестове за издръжливост, при които дисплеят е настроен на 120cd/m2, а Wi-Fi модулът е включен.

Живот на батерията при сърфиране в Интернет

За този тест използваме специално създаден от нас скрипт, прелистващ български и световни сайтове.

surfing

Switch 10 издържа 362 минути (6 часа и 2 минути) – резултатът е много добър и превъзхожда с почти цял час този на Miix 2 (307 минути).

Живот на батерията при видео възпроизвеждане

Тестът при възпроизвеждането на видео се изпълнява, използвайки 720р HD филм с 3434 Kbps bit rate, отново при яркост от 120 нита.

movie

Тук представянето, както обикновено е сходно – 381 минути с един заряд, равняващи се на 6 часа и 21 минути.

Живот на батерията при 3D игра

За симулиране на тежка 3D игра използвахме GFXBench приложението, при Egypt 2.5 настройка.

gaming

188 минути с един заряд е нисък, но не чак толкова лош резултат за машина с Windows 8.1 операционна система.

Технически характеристики

Операционна система Windows 8.1 (32-битова)
Процесор Intel Atom Z3745 (4-ядрен, 1.33-1.86GHz, 2MB кеш)
Оперативна памет 2GB RAM
Дисково пространство 32GB собствена флаш памет + 500GB HDD в докинга
Видеокарта Intel HD Graphics (Bay Trail)
Дисплей 10.1-инчов (25.65 см) – IPS (1366 х 768 пиксела), 155 PPI
Комуникация Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0, MicroUSB 2.0 (с OTG поддръжка)
Камери няма
Допълнително Aкселерометър, ел.компас, жироскоп, сензор за светлина, Micro HDMI, MicroSD слот (SDXC/SDHC), микрофон, стерео високоговорители
Батерия 5700 mAh
Дебелина на корпуса / Дебелина с докинг станцията 9.30 милиметра / 21.90 милиметра
Тегло / Тегло с докинг станцията 590 грама / 1110 грама

Интересно е, че Switch 10 се продава в две различни модификации, различаващи се единствено по чипа им. По-евтината разполага с Intel Atom Z3735F с тактова честота от 1.33 GHz (1.83 GHz с Intel Burst), а по-скъпата – с Intel Atom Z3745 с тактова честота от 1.33 GHz, но до 1.86 GHz с Burst. Z3745 има с 0.2 вата по-нисък SDP и по-висока максимална честота на графичния чип (778 MHz срещу 646 MHz), а всички разлики можете да разгледате тук: http://ark.intel.com/compare/80274,80270

Софтуер

Acer Aspire Switch 10 работи с предварително инсталирана пълнофункционална Windows 8.1 операционна система (32-битова), която по нищо не се различава от тези в настолните компютри и лаптопите. Можете да си инсталирате и да работите с Word, Excel, Chrome, Skype и всички останали приложения за Windows, като пъргавината в системата е напълно достатъчна за нормална работа.

Официална страница за поддръжка на Acer Aspire Switch 10: http://www.acer.bg/ac/bg/BG/content/drivers

Производителност

Intel Atom Z3745

intelIntel Atom Z3745 е изключително нискоенергиен четириядрен процесор, който се среща най-често при Windows и Android таблетите. 22-нанометровият чип, който е базиран на новата архитектура “Silvermont”, разполагащ с триизмерни транзистора, увеличава производителността и енергийната ефективност на Z3745, в сравнение с предшествениците си.

Поради промяната на архитектурата, чипът има доста подобрения, които го правят по-бърз от предишния популярен модел на Intel – Atom Z2760. За съжаление е премахната опцията „Hyper-Threading”, което обаче не му пречи да се съревновава с AMD APU опонентите си – A6-1450 и A4-5000. Друго важно подобрение е и поддръжката на инструкциите SSE 4.1 и SSE 4.2, както и AES-NI, който обаче се предлага само при някои модели.

Четириядреният процесор разполага с вграден графичен ускорител с кодово име “Bay Trail”. Той е базиран на “Intel Gen7” архитектурата, която е и при “Ivy Bridge“ (HD Graphics 4000) сериите. Поради малкия брой на изпълнителните блокове на инструкциите (4) и ниската базова честота на графичния ускорител (778MHz), чипът е по-бавен от HD Graphics в Ivy Bridge. Все пак игри като FIFA и World of Warcraft не са пречка и могат да работят с плавен геймплей, макар и при ниски настройки. „Стриймингът“ при резолюция до 2560 х 1600 пиксела също не e проблем за чипа.

Цялата SoC (System-on-a-Chip) система консумира около 2 вата, което я прави удобна и за таблети с пасивно охлаждане.

Официалната страница на Intel Atom Z3745 можете да разгледате тук: http://ark.intel.com/products/80270

Изчислителна производителност

Cinebench 11 e бенчмарк тест на Maxon, който спомага за определянето на производителността на процесора при работа със софтуер от типа на 3D Studio MAX и Cinema 4D.

 • 10
 • 8
 • 6
 • 4
 • 2
 • 0
 • Acer Aspire Switch 10 (SW5-011)
 • Lenovo Miix 2 (10)
 • ASUS Transformer Book T100
 • Acer Aspire P3
 • Acer Aspire P3
 • Samsung ATIV Book 9 Lite
 • 1.24
 • 1.20
 • 1.24
 • 1.39
 • 1.73
 • 1.08
По-високият резултат е по-добър
Cinebench 11.5точки
Acer Aspire Switch 10 (SW5-011) Intel Atom Z3745 (4-ядрен, 1.33 - 1.86GHz), 2GB RAM, Intel HD Graphics (Bay Trail) (споделена памет) 1.24
Lenovo Miix 2 (10) Intel Atom Z3745 (4-ядрен, 1.33 - 1.86GHz), 2GB RAM, Intel HD Graphics (Bay Trail) (споделена памет) 1.20
ASUS Transformer Book T100 Intel Atom Z3740 (4-ядрен, 1.33GHz), 2GB RAM, Intel HD Graphics (Bay Trail) (споделена памет) 1.24
Acer Aspire P3 Intel Core i3-3229Y (2-ядрен, 1.40GHz), 4GB RAM, Intel HD Graphics 4000 (споделена памет) 1.39
Acer Aspire P3 Intel Core i5-3339Y (2-ядрен, 1.50 - 2.00GHz), 4GB RAM, Intel HD Graphics 4000 (споделена памет) 1.73
Samsung ATIV Book 9 Lite AMD A6-1450 (4-ядрен, 1.00 - 1.4GHz), 6GB RAM, AMD Radeon HD 8250 (споделена памет) 1.08

Освен под синтетичните бенчмаркове, поставяме машините и под “Real-Life” тест с поредица от реални задачи (Action) във Photoshop. Настройките сме направили така, че да сведем помощта от RAM паметта и графичната карта до минимум.

 • 200
 • 160
 • 120
 • 80
 • 40
 • 0
 • Acer Aspire Switch 10 (SW5-011)
 • Lenovo Miix 2 (10)
 • ASUS Transformer Book T100
 • Acer Aspire P3
 • Acer Aspire P3
 • Samsung ATIV Book 9 Lite
 • 120.0
 • 159
 • 65.5
 • 40.1
 • 32.5
 • 46.1
По-ниският резултат е по-добър
Photoshop (процесорен тест)секунди
Acer Aspire Switch 10 (SW5-011) Intel Atom Z3745 (4-ядрен, 1.33 - 1.86GHz), 2GB RAM, Intel HD Graphics (Bay Trail) (споделена памет) 120.0
Lenovo Miix 2 (10) Intel Atom Z3745 (4-ядрен, 1.33 - 1.86GHz), 2GB RAM, Intel HD Graphics (Bay Trail) (споделена памет) 159
ASUS Transformer Book T100 Intel Atom Z3740 (4-ядрен, 1.33GHz), 2GB RAM, Intel HD Graphics (Bay Trail) (споделена памет) 65.5
Acer Aspire P3 Intel Core i3-3229Y (2-ядрен, 1.40GHz), 4GB RAM, Intel HD Graphics 4000 (споделена памет) 40.1
Acer Aspire P3 Intel Core i5-3339Y (2-ядрен, 1.50 - 2.00GHz), 4GB RAM, Intel HD Graphics 4000 (споделена памет) 32.5
Samsung ATIV Book 9 Lite AMD A6-1450 (4-ядрен, 1.00 - 1.4GHz), 6GB RAM, AMD Radeon HD 8250 (споделена памет) 46.1

Графична производителност

Cloud Gate e ориентиран към домашните и Mainstream ноутбуци и поддържа видеокарти с DirectX 10 или по-висока. Провежда се единствено графичният тест, при стандартни настройки.

 • 3300
 • 2640
 • 1980
 • 1320
 • 660
 • 0
 • Acer Aspire Switch 10 (SW5-011)
 • Lenovo Miix 2 (10)
 • ASUS Transformer Book T100
 • Acer Aspire P3
 • Acer Aspire P3
 • Samsung ATIV Book 9 Lite
 • 1366
 • 1175
 • 1222
 • 2736
 • 2676
 • 1932
По-високият резултат е по-добър
3DMark 13 Cloud Gateточки
Acer Aspire Switch 10 (SW5-011) Intel Atom Z3745 (4-ядрен, 1.33 - 1.86GHz), 2GB RAM, Intel HD Graphics (Bay Trail) (споделена памет) 1366
Lenovo Miix 2 (10) Intel Atom Z3745 (4-ядрен, 1.33 - 1.86GHz), 2GB RAM, Intel HD Graphics (Bay Trail) (споделена памет) 1175
ASUS Transformer Book T100 Intel Atom Z3740 (4-ядрен, 1.33GHz), 2GB RAM, Intel HD Graphics (Bay Trail) (споделена памет) 1222
Acer Aspire P3 Intel Core i3-3229Y (2-ядрен, 1.40GHz), 4GB RAM, Intel HD Graphics 4000 (споделена памет) 2736
Acer Aspire P3 Intel Core i5-3339Y (2-ядрен, 1.50 - 2.00GHz), 4GB RAM, Intel HD Graphics 4000 (споделена памет) 2676
Samsung ATIV Book 9 Lite AMD A6-1450 (4-ядрен, 1.00 - 1.4GHz), 6GB RAM, AMD Radeon HD 8250 (споделена памет) 1932

Fire Strike е изключително тежък тест, създаден за мощни машини с видеокарти от най-висок клас или такива работещи в SLI или CrossFire режим. Разчита на пълните способности на DirectX 11 и натоварва графичните карти до краен предел. Провежда се единствено графичният тест, при стандартни настройки.

 • 450
 • 360
 • 270
 • 180
 • 90
 • 0
 • Acer Aspire Switch 10 (SW5-011)
 • Lenovo Miix 2 (10)
 • ASUS Transformer Book T100
 • Acer Aspire P3
 • Acer Aspire P3
 • Samsung ATIV Book 9 Lite
 • 171
 • 169
 • 150
 • 354
 • 280
 • 266
По-високият резултат е по-добър
3DMark 13 Fire Strikeточки
Acer Aspire Switch 10 (SW5-011) Intel Atom Z3745 (4-ядрен, 1.33 - 1.86GHz), 2GB RAM, Intel HD Graphics (Bay Trail) (споделена памет) 171
Lenovo Miix 2 (10) Intel Atom Z3745 (4-ядрен, 1.33 - 1.86GHz), 2GB RAM, Intel HD Graphics (Bay Trail) (споделена памет) 169
ASUS Transformer Book T100 Intel Atom Z3740 (4-ядрен, 1.33GHz), 2GB RAM, Intel HD Graphics (Bay Trail) (споделена памет) 150
Acer Aspire P3 Intel Core i3-3229Y (2-ядрен, 1.40GHz), 4GB RAM, Intel HD Graphics 4000 (споделена памет) 354
Acer Aspire P3 Intel Core i5-3339Y (2-ядрен, 1.50 - 2.00GHz), 4GB RAM, Intel HD Graphics 4000 (споделена памет) 280
Samsung ATIV Book 9 Lite AMD A6-1450 (4-ядрен, 1.00 - 1.4GHz), 6GB RAM, AMD Radeon HD 8250 (споделена памет) 266

3DMark 11 е много популярен графичен бенчмарк, определящ производителността на видеокартата при DirectX 11 рендеринг. Провежда се единствено графичният тест, при стандартни настройки.

 • 550
 • 440
 • 330
 • 220
 • 110
 • 0
 • Acer Aspire Switch 10 (SW5-011)
 • Lenovo Miix 2 (10)
 • ASUS Transformer Book T100
 • Acer Aspire P3
 • Acer Aspire P3
 • Samsung ATIV Book 9 Lite
 • 202
 • 196
 • 182
 • 447
 • 393
 • 416
По-високият резултат е по-добър
3DMark 11 (графични тестове)точки
Acer Aspire Switch 10 (SW5-011) Intel Atom Z3745 (4-ядрен, 1.33 - 1.86GHz), 2GB RAM, Intel HD Graphics (Bay Trail) (споделена памет) 202
Lenovo Miix 2 (10) Intel Atom Z3745 (4-ядрен, 1.33 - 1.86GHz), 2GB RAM, Intel HD Graphics (Bay Trail) (споделена памет) 196
ASUS Transformer Book T100 Intel Atom Z3740 (4-ядрен, 1.33GHz), 2GB RAM, Intel HD Graphics (Bay Trail) (споделена памет) 182
Acer Aspire P3 Intel Core i3-3229Y (2-ядрен, 1.40GHz), 4GB RAM, Intel HD Graphics 4000 (споделена памет) 447
Acer Aspire P3 Intel Core i5-3339Y (2-ядрен, 1.50 - 2.00GHz), 4GB RAM, Intel HD Graphics 4000 (споделена памет) 393
Samsung ATIV Book 9 Lite AMD A6-1450 (4-ядрен, 1.00 - 1.4GHz), 6GB RAM, AMD Radeon HD 8250 (споделена памет) 416

Този бенчмарк определя производителността на видеокартата, като я натоварва с крос-платформения и изключително добре направен UNiGiNE енджин. Бенчмаркът тества с DirectX 11 и OpenGL 4.0 графика, физика в реално време и уникални детайли. Настройките, които използваме са:

API: DirectX 11 | Tessellation: Normal | Shaders: High | Antisotropy: 16x | Stereo 3D: Disabled | Anti-aliasing: 8x | Resolution: 1365 x 768

 • 150
 • 120
 • 90
 • 60
 • 30
 • 0
 • Acer Aspire Switch 10 (SW5-011)
 • Lenovo Miix 2 (10)
 • ASUS Transformer Book T100
 • Acer Aspire P3
 • Acer Aspire P3
 • Samsung ATIV Book 9 Lite
 • 50
 • 72
 • 46
 • 102
 • 85
 • 79
По-високият резултат е по-добър
Unigine Heaven (общ резултат)точки
Acer Aspire Switch 10 (SW5-011) Intel Atom Z3745 (4-ядрен, 1.33 - 1.86GHz), 2GB RAM, Intel HD Graphics (Bay Trail) (споделена памет) 50
Lenovo Miix 2 (10) Intel Atom Z3745 (4-ядрен, 1.33 - 1.86GHz), 2GB RAM, Intel HD Graphics (Bay Trail) (споделена памет) 72
ASUS Transformer Book T100 Intel Atom Z3740 (4-ядрен, 1.33GHz), 2GB RAM, Intel HD Graphics (Bay Trail) (споделена памет) 46
Acer Aspire P3 Intel Core i3-3229Y (2-ядрен, 1.40GHz), 4GB RAM, Intel HD Graphics 4000 (споделена памет) 102
Acer Aspire P3 Intel Core i5-3339Y (2-ядрен, 1.50 - 2.00GHz), 4GB RAM, Intel HD Graphics 4000 (споделена памет) 85
Samsung ATIV Book 9 Lite AMD A6-1450 (4-ядрен, 1.00 - 1.4GHz), 6GB RAM, AMD Radeon HD 8250 (споделена памет) 79

Игри

Ниска графика 52 кадъра / секунда
Средна графика 24 кадъра / секунда
Висока графика 21 кадъра / секунда
Ниска графика - кадъра / секунда
Средна графика - кадъра / секунда
Висока графика - кадъра / секунда
Ниска графика 10 кадъра / секунда
Средна графика 4 кадъра / секунда
Висока графика 2 кадъра / секунда

*С цел коректни сравнения между различните мобилни системи, тестовете се провеждат при резолюция от 1366 х 768 пиксела.

Винаги когато получил хибрид, го подлагаме както на таблетните ни бенчмаркове, така и на тези за лаптопи, включително тестовете за кадри в секунда при игри. До този момент не успявахме да получим достатъчно високи такива, за нормална игра, но Z3745 е първият чип, който ни позволи това. При Miix 2, FIFA 14 работеше с 30 кадъра при “ниска графика”, а Aspire Switch 10 вдига летвата още по-високо. FIFA 14 работи плавно при средна графика, а дори при висока, кадрите все са на границата на червената ни зона или с други думи – в някои моменти се усеща се лаг и насичане, но геймплеят е възможен.

Metro: Last Light не тръгна, а Tomb Raider работи дори при Ultimate (най-високата) графика, макар и при невъзможните за игра 2 кадъра в секунда. Приятната новина е налице – има съвременни игри, които се играят безпроблемно с хибрида – нещо, с което не можеше да се похвали нито едно устройство от този тип, до скоро.

Производителност на вградения SSD

SSD модулът, който бива разпознаван от системата като “VID: 90HCG8e”, е с капацитет от 64GB и предлага скорости на четене и запис от 152 MB/сек и 46 МВ/сек, съответно.

Заключение

conclusion-aspire-switchВсе повече хора започват да обмислят възможността да преминат към хибридно устройство от типа на Switch 10. Идеята съвсем не е лоша, тъй като, както може би вече сте се убедили, малките заместители на „големите“ лаптопи, вече могат да изпълняват същите функции и дори да работят перфектно с Windows 8.1 операционна система.

Ако сте инженер, дизайнер или човек, чиято работа е обвързана с нужда от висока изчислителна или графична производителност, Aspire Switch 10 не е за вас. Ако обаче сте от тези 80-90%, които използват машината си за Интернет сърфиране, писане на документи, гледане на клипчета и филми, Facebook и YouTube, мощността на Switch 10 ще ви е напълно достатъчна. Най-големият бонус пък е, че можете да „разнасяте“ малкия лаптоп навсякъде с вас.

Acer Aspire Switch 10 моделите можете да разгледате и закупите в онлайн магазина на Tablet.bg: http://tablet.bg/search?utf8=%E2%9C%93&q=Acer+Aspire+Switch+10

Плюсове

 • Здрави панти и стабилна конструкция
 • Докинг с клавиатура в комплекта
 • 500-гигабайтов твърд диск в докинг станцията
 • Пълнофункционална Windows 8.1 операционна система
 • Microsoft Office Home & Student 2013 офис пакет
 • Графична производителност, достатъчна за игра на FIFA 14

Минуси

 • Ниско покритие на sRGB цветовото пространство
 • Сравнително високо тегло

Модели, участващи в тестовете от статията

Прочетено 5 414 пъти

Няма мнения

Мнения