От: | 20.01.2014, 17:19

Acer C720 Chromebook вече е в България – кратко представяне и цена

heroПреди десетина дни ви информирахме, че в онлайн магазина на Laptop.bg вече може да бъде открит Acer C720 Chromebook, чийто първи доставки обаче бяха предназначени за след 1-ви февруари. Е, имаме добра новина за всички фенове на машината. Тя изпревари предварителните планове и вече е на склад.

Вероятно се досещате, че няма как да не подложим на подробни тестове този нов за българския пазар продукт. Моделът вече е в ръцете на Симеон Николов, така че детайлното негово ревю е на път, очаквайте го.

Кратко видео представяне

Възможност за закупуване на Acer C720 Chromebook, ще получите в онлайн магазина на Laptop.bg: http://laptop.bg/laptops-acer-C720_Chromebook-acer_c720_chromebook

large-3

Ниска цена, издръжлива батерия и компактни размери

Що се отнася до възможностите на Acer C720 Chromebook то бихме могли да се спрем на няколко негови основни предимства. Първото от тях е цената, която към момента е в размер на 499 лева. Google обръщат внимание и на живота на батерията, който по предварителни сведения ще ви осигури до 8.5 часа работа с едно зареждане. Към издръжливата батерия добавяме и компактните размери, които притежава лаптопът и получаваме перфектна машина за потребителите, на които често им се налага да пътуват.

large-2

Бърза работа, 100 GB в Google Drive и хиляди приложения в Chrome Web Store

Макар и да не блести с най-мощния процесор, лаптопът на Google и Acer ще предложи бърза работа без наличието на какъвто и да е „лаг“. Дори самото зареждане на модела става за 7 секунди. Производителите хвалят продукта си и със специалната вирусна защита, която ще донесе сигурност за потребителите, предпазвайки ги от различни видове зловреден софтуер. Не особено голямото място за съхранение на данни е подкрепено от 100 GB облачно пространство в Google Drive, което безплатно,  за срок от 2 години, получава всеки закупил машината. Накрая но не на последно място, имате възможност да сваляте различни безплатни приложения от Chrome Web Store.

acer_chrome_app

Техническите характеристики и операционна система

Техническите характеристики на Acer C720 Chromebook включват 11.6-инчов дисплей с резолюция от 1366 х 768 пиксела, последно поколение Intel Celeron процесор, работещ на 1.4 GHz, допълнен от 2 GB оперативна памет, видеокарта Intel HD Graphics, както и 16 GB SSD. Теглото на машината също е положителна черта – то е само 1.25 килограма (заедно с батерията). Наличните портове пък може да разгледате от снимката по-долу. Що се отнася до Google Chrome OS, то това е малка и лека, Linux базирана операционна система състояща се от браузър и малък брой допълнителни програми.

jodpsfj

Подробни технически характеристики

Процесор Intel Celeron 2955U (2-ядрен, 1.40 GHz, 2MB кеш)
Оперативна памет 2GB DDR3L
Видеокарта Intel HD Graphics (Haswell)
HDD/SSD 16 GB + 100 GB Google Drive
Дисплей 11.6-инчов Acer ComfyView TFT LCD дисплей с LED подсветка и резолюция 1366 x 768 пиксела
Оптично устройство без оптично устройство
Комуникация Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0
Допълнително
1x USB 3.0, 1x USB 2.0, вградена HD уеб камера, вграден микрофон, 3.5 мм аудио жак, HDMI (поддържа HDCP), четец за SD карти памет, стерео говорители
Батерия 3950 mAh, 3-клетъчна
Дебелина на корпуса (в най-дебелата точка) 28 милиметра
Тегло 1.25 кг. (тегло с батерията)

Прочетено 4 188 пъти

7 мнения

  • Хубава машинка но аз бих я предпочел с ARM процесор. :)

  • Някой може ли да ми каже, дали лаптопът може да отваря филми и дали мога да тегля от замунда?

  • Да, на тази платформа има и такава възможност, но имайте предвид, че има не малко особености при работата с нея. Надяваме се, че ще успеем да разясним основното в ревюто и видеото ни :)

  • имате ли беля модел и ако не в бъдещ план да го очакваме ли ?

  • Можете ли да разясните особеностите на ХромОС има ли симулатор за уидоуски приложения с .апк ли работи и живота на батерията реален ли е изпробван?

Мнения